KOMT DE SINT ALLEEN OP BEZOEK OF NEEMT HIJ OOK PIETEN MEE ?

De Sint komt nooit alleen. Hoe moet hij anders al die cadeautjes en het strooigoed meenemen? Voor al dat gesjouw is Sinterklaas toch te oud. 
Dit gesjouw laat hij liever aan zijn Pieten over, en hij vindt het ook veel gezelliger om met hun samen op bezoek te gaan. Soms is het wel wal rommelig als die Pieten weer wat rare streken uithalen, maar Sinterklaas kan echt niet zonder ze.

sint en piet Enschede

sinterklaas-enschede.info

HOE LANG DUURT HET BEZOEK VAN DE SINT? OF BLIJFT HIJ DE HELE DAG ?

Sinterklaas blijft nooit de hele dag, ook al is het heel gezellig. Sinterklaas is ongeveer 20 van de 365 dagen in Nederland,en ontkomt er dus niet aan om zijn tijd goed in te delen. Ook Sinterklaas moet op zijn tijd een boterham eten en tussendoor nog wat rusten. Hij is namelijk ook niet een van de jongste meer ! Als de Sint op huisbezoek komt is dat voor 15 - 20  minuten. Dit is voor Sinterklaas een standaard bezoek. Een langer bezoek van de Sint is ook mogelijk maar dat is dan weer afhankelijk van het te bezoeken adres. Een bezoek kunt u reserveren bij de HOOFDPIET via E-mail of telefonisch. Geef in deze E-mail uw adresgegevens en ook uw telefoonnummerdoor, zodat wij direct contact met u kunnen opnemen om  uw wensen door te spreken. 


MOETEN DE KINDEREN BANG ZIJN VOOR SINTERKLAAS EN ZIJN PIETEN ?

Absoluut niet, het is niet de bedoeling van de Sint of zijn Pieten om de kinderen bang te maken. Sinterklaas zal de kinderen nooit echt heel streng toespreken of op hun spreekwoordelijke donder geven. Het is immers het feest van Sinterklaas, dit moet leuk en gezellig zijn. Het is niet leuk dat de kinderen bang zijn voor Sinterklaas en zijn Pieten. Wij zorgen er ook voor dat de “Roe” niet meer meekomt, deze is achtergebleven in Spanje. Ook worden er geen kinderen in de “Zak” gestopt om mee te nemen naar Spanje, Sinterklaas heeft genoeg aan zijn Pieten.

zwartepiet enschede

sinterklaasbezoekenschede

KENT SINTERKLAAS HET GROTE BOEK HELEMAAL UIT ZIJN HOOFD ?

Natuurlijk kent Sint niet het  hele boek uit zijn hoofd. Hiervoor heeft hij de hulp van vele Pieten. De hoofdpiet heeft samen met de schrijfpiet als taak om dit allemaal goed te begeleiden. Het is wel een boek waar heel veel in staat, er staat zelfs meer in dan vroeger want tegenwoordig ontvangt Sinterklaas ook zeer veel e-mails.  Om te voorkomen dat Sinterklaas tijdens zijn bezoek niet alle kinderen te woord kan staan, vraagt de Sint ook altijd aan de schrijfpiet om niet te veel tekst per kind in het boek te zetten! Een aantal regels per kind,  liefst gezien als richtlijn. Dus niet hele A-4 vellen volgeschreven want daar komt de Sint toch niet allemaal aan toe. Sinterklaas zal overslaan wat in zijn ogen niet 'passend' is.


HEEFT SINTERKLAAS CADEAUTJES BIJ ZICH, EN ZO JA WANNEER GEEFT HIJ ZE ?

Soms zitten de cadeautjes in je schoen en soms komt de Sint ze persoonlijk langsbrengen. Sinterklaas vindt het echter wel leuk om tijdens zijn bezoek één cadeautje uit te delen en de rest van de cadeautjes te laten staan. Deze mogen dan worden uitgepakt als de Sint weer is vertrokken. Dit blijkt elk jaar weer zeer goed te werken, er is dan namelijk tijdens het bezoek voldoende aandacht van de kinderen voor Sinterklaas. Niets is zo vervelend dan dat tijdens het bezoek van Sinterklaas de kinderen alleen nog maar oog hebben voor de cadeautjes. Het is namelijk niet elke dag zo dat Sinterklaas langskomt, nietwaar? 

sinterklaasboeken enschede

© 2024 sinterklaas-enschede